Családi fotóalbum I.

2005. augusztus - 2009. január

 

Nemrégiben honlapom szerkesztése közben régi, porlepte (féléves) fotókra bukkantam. Hirtelen rájöttem, hogy nem szeretném ezeket a szép emlékeket idéző, sokszor egyenesen bájos fotókat elveszíteni, így készítettem egy "családi" fotóalbumot ezekről a szeretetteli epizódokról. Milyen jó lesz őket tíz év múlva nézegetni és utána sírdogálni egy kicsit az olvasólámpa alatt!

 

2005. augusztus

Novreczky Lili kisasszony és ikertestvérei... bocsánat, ha jól látom, ez csak a kisasszony maga.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2005. november

Pusztai János bácsi köszöntése egyéves tanulmányi évfordulója alkalmából

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. március

A vadonatúj Lévai Boróka kisasszony!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. április

E hónapban a Pénzes-féle Gitáriskola bölcsődei szekciója két új tanítvánnyal bővült: Ricza-Tóth Dalma és Bianca születésük után kb. fél órával. A fotó pillanatában Bianca művésznő már skálázott az énekleckére.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. május

Kedves Attila! Én figyelmeztettelek, de nem hallgattál rám! Most már késő! (Reméljük, hogy az.)

 

Nagyon sok boldogságot az ifjú Werlein-házaspárnak!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

 

2006. június

Két év után e hónapban hagyta abba Haász Zoltán gitártanulmányait a nagy gazdasági világválság és egy kis belső  lelki válság miatt. Zoltánnak a Gitáriskola sok értékes skálavariációt, pedagógiai megfigyelést és rengeteg egyéb segítséget köszönhet. Hiányozni fogsz Zoli! Lekváros jam session-re azért remélem eljössz!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Az egyik júniusi hétvégén X. nevű barátom és tanítványom elhívott sétakocsikázni. A rendőr bácsik nem tudom miért integettek a hátunk mögött egy darabig, de aztán valahogy lemaradtak. Bánhatják, mert remek dolog az autóversenyzés!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. augusztus

Kedves Vedres Balázs tanár úr!

Köszönöm szépen! (Egyéves tanulmányi évforduló)

A fotó bagatellnek tűnik, valójában egy kb. 400x180-as óriásposzter, Balázs egyenesen Angliából rendelte. A haladó gitárhelységben lesz felfüggesztve, hogy a tanítvány tanuljon egy kis színpadi szereplést is, és hogy mindig a középpontban érezze magát...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Ricza-Tóth Bianka kisasszony a véleménynyilvánítás pillanatában. Tökéletesen igaza van: áremelések, háború, sok gügyögő, óriásra nőtt felnőtt. Dögunalom...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Augusztus 5. - Sopron

Kedves Szemerszky-Novák Dorottya Művésznő!

Ezúton szeretnék gratulálni első önálló, soproni tárlatához. Ezután már mindannyian könnyen következtethetünk a további állomásokra: Sopron után Bécs - Párizs - New York - Fidzsi-szigetek. Az utolsó helyszínen éldegél majd a Művésznő az előző helyeken szerzett bankbetétekből és ott egyedül már csak arra kell vigyáznia, nehogy idő előtt fejbe kólintsa egy lehulló kókuszdió...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Végre megérkezett Jene Dorottya kisasszony!

Nem nagyon akaródzott a világra jönnie, amin -a jelenlegi geopolitikai helyzetet látva-, egy cseppet sem csodálkozom, de végül leszállt közénk az angyalka. A kisasszony olyan szép, hogy én nem is akarom tovább csúnya, szőrös édesapját tanítani (Jene Miklós mérnök úr), helyette szívesebben látnám a kislányát ...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

 

2006. augusztus

Görögországi nyaralásom során klasszikus, ógörög szépségű hölggyel nem találkoztam, annál több újgörög csúnyasággal. (Ez hihetetlen, még az állami televízióban sem... Azt hiszem, az utolsó görög szépség Heléna volt az Iliászból.) Zakinthos szigetének, de szerintem az Égei-tenger szigetvilágának garantáltan legszebb, egyúttal legbájosabb hölgye természetesen magyar volt, Somogyi Lucának hívják. Édesapja profi fotós, lássunk tehát tőle néhány, a két millió forintos fényképezőgépén készült vizuális ujjgyakorlatot! (Én nem is tudtam, hogy a Suzuki Ignis befér egy fotótáskába...)

Egyúttal a klasszika-filológia kedvelőinek jelzem, hogy a klasszikus Görögországból mára már semmi sem maradt, kivéve néhány furcsa névpárosítást, például: Hermes snack bar, Poseidon rent a bike, Apollon souvenir shop...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

* 

Gitáriskolámban most először: egy belga baba! Monsieur Olivier Gendarme-nak hívják és folyékonyan üvöltözik flamand, valamint francia nyelven! (Nem, a kisbaba nagyon csendes és mindenki iszonyúan boldog...)

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. szeptember

Négy év után e hónapban hagyta abba kiterjedt gitártanulmányait Sütöri Donát, alias Dodó. Az alábbi fotón még kisfiús, ám azóta rasztahajú óriássá nőtt, aki minden bizonnyal át fogja venni édesapja sikeres vállalkozásait. További sok sikert az egész Sütöri-családnak!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2006. október

Na tessék! Megint Jene Dorottya kisasszony (alább fent) és Monsieur Olivier Gendarme a jól ismert, kizárólag babáknál tapasztalható önfeledt, boldogságos állapotban, amely a következő, igen kényelmes tevékenység-ciklus eredője:

alvás evés ivás ordítozás puszihegyek alvás. (Tökéletes!)

Ezt az életmódot totálisan megirigyelve elhatároztam, hogy én is szeretném elérni a babák ezen, a megvilágosodáshoz közeli állapotát. E célból -amikor a szülők éppen nem figyelnek oda-, kitúrom a babaágyból a közelben lévő kisbabát és befekszem a helyére. Sajnos az esetek többségében ezt a mozzanatot a szülők észreveszik, mert már kakukkfiókaként is túlméretesnek számítok, így a megvilágosodást még nem sikerült elérnem, bár már ordítozom eleget.

Ugyanakkor Jene Miklós mérnök úr, mint Dorottya kisasszony édesapja múlt gitáróráján biztosított engem arról, hogy ő is pontosan így nézett ki babakorában. Már elnézést, de ez a baba szép... úgyhogy számomra az egész oly hihetetlennek tűnik .

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Én nagyon becsülöm az olyan embereket, akik képesek a világra másképp tekinteni. Ez azt jelenti, hogy az ilyen egyéniségek felemelik azt a függönyt, amit egyes korok, ideológiák, emberek és intézmények szándékosan az átlagember orra elé húz. Ez egyfelől gyermeki kíváncsiság, másfelől éppen az ellenkezője: a boldog naivitás teljes hiánya, azaz gyanúper, hogy valami nincs rendben az emberi viszonyokban. Emellett lehet ez szimpla művészi látásmód is, amely minden időben úgyis mindennek az ellentétét fogja látni. Gasztonyi Ádám ügyvezető igazgató úr például már egy éve ül előttem és csak mostanában derült ki róla, hogy valójában ízig-vérig művészlélek (amikor éppen nem volt több tucat ember igaz bírája). Ennek az ösztönös másképp-látásnak legfrissebb bizonyítékai az alábbi két, általa készített fotó.

 

Nagy utazás

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Hidak

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

2006. november 6-án végleg Kanadába távozott Werlein Attila barátom-tanítványom. (Hihetetlen, de ezzel szinte egy időben a Gitáriskolámon keresztül megtalált egy Torontóban élő volt osztálytársam is, akivel 21 éve nem beszéltem...)

Ha a rőtszakállú magyar állam bácsi itt üldögélne mellettem, bizony a térdére csapva rákérdeznék, hogy miért is távozik szeretett hazánkból egy 30 éves programozó szellemi és fizikai erejének teljében, vadonatúj feleségével? De hát a magyar állam bácsi nem személy, hanem egy hatalmas intézményi elefánt, amely akármerre fordul, jeltelen embertömegeket sodor el ormányával, amelynek persze soha nem lesz felelőse, csakis áldozatai. Úgyhogy Attila barátom nem bánatosan, hanem egyenesen rohanva hagyta el az utcai harcosok, a politikai halotti beszédek és a nyomorgó, az életükből kirekesztett élők hazáját. Van-e tehát egyáltalán vesztenivalója? Utolsó gitáróráján stílusosan kanadai whisky-vel koccintottunk, aztán bevallom, az alkohol hatására összeomlottam és térden állva könyörögtem, hogy legalább protezsáljon be egy jómódú kanadai grizzly medve családjába nyolcadik medvebocsként. (Állítólag jobban élnek, mint az átlag magyar...) Ettől ő nem zárkózott el, bár megjegyezte, hogy a kezdeti időkben valószínűleg csakis grizzly-csalétekként jöhetek szóba...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Nemrégiben személyesen Mozart látogatta meg honlapomat Salzburgból! Íme a bizonyíték:

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2007. január

Az Újszülöttek és Kiskorúak Érdekvédelmi Egyesülete nevében kissé túlkoros, de újraválasztott elnökként ezúton tiltakozom az egyik tagunkat ért atrocitás ellen! A belga Monsieur Olivier Gendarme-ot (állandó tartózkodási helye Brüsszel) szülei éppen a szennyestartóba gyömöszölik! Íme a bizonyíték:

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Nos, ez leplezetlen, egyúttal bizonyított agresszió! Ám a belga családvédelmi viszonyokat ismerve nem is várhatunk mást. Ellenpontként hadd utaljak szeretett hazánk ember-, és családbarát törvényeire, amelyek védelmében főleg a nagycsaládosok, akik valóban komolyan gondolják és tesznek is magyar jövőnkért, abszolút érzelmi biztonságban és soha nem látott anyagi jólétben élhetnek!

A következő fotó már a mosás utáni állapot: Olivier Persil mosóportól és Coccolino öblítőkoncentrátumtól illatozva, de még centrifugálás előtt...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Varga Lili kisasszony születését sokáig rejtély övezte. Az ígért fotók csaknem akartak megérkezni. Végre mindenki bejelentkezett: a kisasszony a Földön és édesanyja a telefonban. Lilire pillantva igazolva látom azon állítást, miszerint az idősebb szülők gyermekei a legszebbek...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2007. április

Ebben a hónapban levelet kaptam Jene Miklós mérnök úrtól:

"Örömmel mutatom meg, hogy a Pénzes-féle módszertan már az alsó korosztályt is elérte. A képen Dorottya (P.L.: kisasszony, ügyeljünk a helyes megszólításra...) és udvarlója látható, akik kicsit ugyan rosszul értelmezve a tükörkép-módszert, amolyan Lennon-McCartney-stílusban pontosan fordítva másolnak mindent egymásról, de a kéztartás, a kitámasztott kisujj azért ott van! Ha jól látom, Lacika játssza a szólót, amolyan flamenco-szerű, széttárt ujjas pengető kéztartással és Chuck Berry-s lábtartással. A fekvésváltás még nem megy, mindkét gyerek hátfekvéses.

Kérem felvételüket a nulladik, előkészítő évfolyamba.

Üdvözlettel: a lelkes apuka"

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Kedves Apuka!

Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy Ön a szolgálati utat jelentős mértékben megkerülve protekcióért folyamodik a Pénzes-féle Gitáriskolában! Ez elméletileg nem lehetséges tisztességtől, állampolgári jóságtól és mosolytól átitatódott, kicsiny, de mennyei országunkban!

Kérem vizsgálja felül a dolgokhoz lényegileg hozzáillő, állampolgári hozzá-, oda-, meg visszaállását és reátapadását!

Ugyanakkor az Újszülöttek és Kiskorúak Érdekvédelmi Egyesülete nevében kissé túlkoros, de újraválasztott elnökként ezúton tiltakozom Önnél két tagunkat ért atrocitás ellen! Tudomásom van arról, hogy vannak olyan lelketlen apukák, akik egy jó poén kedvéért össze-vissza csavargatják gyermekeik ízületeit, sőt a hatás kedvéért még a szomszéd gyereket is kölcsönkérik!

Egyébként is: mi ez a mongol népviselet Dorottya kisasszony fején, miközben biztonsági övvel van bekapcsolva? Hát hová repültek Önök? Ulánbátorba? Láthatóan Dorottya kisasszony is meg van rémülve, hogy már megint mit csinálnak vele!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Ugyanez a riadt ábrázat fedezhető fel Monsieur Olivier arcán is. Valóban: ezek a felnőttek rémisztő jelenségek...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2007. nyara

Ezúton szeretném felhívni a Tisztelt Olvasó figyelmét az egyén személyes szabadságának azon értelmezésére, amelynek eredményeként Monsieur Olivier a vitaminkását fogyasztja. Érdemes róla elgondolkodnunk, bár Kant "A tiszta ész kritikája" című korszakalkotó esszéje után meglehetősen nehéz az ott megszokott és jól bevált dedukciókat következetesen a jelen szituációra is alkalmazni. A magam részéről folyamatosan érzem a kísértést, hogy a civilizálódás segédeszközeit messze elhajítva (kés, villa, kanál, mobil, ruha, Kant "A tiszta ész kritikája", stb.) egyszer a saját léptékeim szerint ehessem az eperfagyit a Körúton, de attól tartok, hogy ezt a személyes mozzanatot a jelen civilizációs norma egyértelműen őrültségnek bélyegezné. Marad tehát a nyers (esetenként már főtt), sárga irigység a kisbabák személyes szabadsága felé...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Ezúton szeretnék prezentálni egy csendéletszerű fotót a Ricza-família békés hétköznapjaiból.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

* 

Választási plakát 2007

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Önhöz fordulok kedves választópolgár!

Ha Ön most rám szavaz, akkor ígérem, hogy én a kiscsoportból jobban elvezetem az országot, mint a felnőttek a nagycsoportból!

Szavazzon Jene Dorottyára!

 

2007. ősze

Ezúton szeretnék gratulálni Jene Miklós mérnök úrnak első, nyilvánvalóan nyilvános félre-, és fellépéséhez, amelyet Ő a zenekar első, de semmiképpen sem utolsó szólógitárosaként a Millenáris Parkban követett el vadonatúj Ibanez gitárjával!

További sok sikert a csapatnak!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Ezúton szeretném megköszönni Vedres tanár úrnak Amerikából hozott szerény ajándékát. Én inkább az ott vásárolt Fender Strato Standard-ra gondoltam, kacsintgattam is eleget óra közben, de végül is ezt kaptam. A könyv legérdekesebb fejezetének címe: How to build your own Stratocaster?, azaz hogyan építsünk saját Stratocaster-t...

Balázs, köszönöm szépen!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2007. tele

Kedves Tamás!

Szerény, igen nyomott véleményem szerint egyszerűen elképesztő, hogy az édesapának kevesebb haja legyen újszülött gyermekénél! És egyáltalán: hol van a gitár a fiatalúr kezéből?

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Az alábbi fotóval szeretnék minden kedves látogatómnak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni! Egyúttal köszönöm a megtisztelő figyelmet és további eredményes gitártanulást kívánok!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

(Köszönet a fotóért Mészáros Attilának. Mintha csak magamat látnám komponálás közben...)

 

*

 A 2007. évi meglátogatottságom! - The attendance of my website in the year of 2007

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! - Thank you for your attention!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

Felismerjük-e ezt a pengetőt?

Nem hinném, mert ez egy negyeddolláros érme, amelyet Csaba Gergely reszelt saját kezeivel és vérhullatásával karácsonyi ajándék gyanánt. Kitűnő ötvösmunka! Gergely, köszönöm szépen!

 

2008. április

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

Szelektív hulladékgyűjtés magyar módra

(Fotó: P.L.)

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

Szivárvány

(Fotó: P.L.)

 

*

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A rendőrség leparkolt... (Fotó: P.L.) Ezért minket már megbírságoltak volna! De ismerjük a mondást, amint erre George Orwell (alias Eric Blair) is figyelmeztetett az Állatfarm című novellájában:

 

"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

Minden állat egyenlő, de egyesek egyenlőbbek a többieknél.

 

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum  

 Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A fenti két kép az Emma-hurrikán elvonulta után készült az M1-en (03.01.). Sok más gonoszkodásával együtt a hurrikán egy 40 tonnás, garázskapukat szállító kamiont sodort le az egyik hídról; amint arról a híradásokból is értesülhettünk. A bajt tetézte, hogy a híd alatt parkolt Mészáros Attila tanítványom, aki éppen oda húzódott, mert a szél már az ő kocsiját is dobálgatta. A kamion egy méterre zuhant le Attila kocsija mögé (az autó meg is sérült) és csupán azért nem esett rá, mert Attila idejében gázt adott. Ezután közel félórás, pajszeres élethalálharc kezdődött a beszorult sofőrért, aki nyakában a lábával, sokkos állapotban üvöltözött, hogy szabadítsák már ki, mert rázza az áram. Mindeközben a kamionból olyannyira szivárgott a gázolaj, hogy Attila térdig átázott tőle. A mentés végül sikerült; a képen látható tűzoltók már csak a törmelékeket takarították. Szóval, ilyen tanítványaim vannak nekem...

 

Éljen Attila az Emma hőse és az újjászületett ember!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Látogatási rekord, átlépve a bűvös napi 1200 letöltést!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Az alábbi látogatásszámláló táblázatban egyedül az időpontok az érdekesek: a Pénzes-féle Gitáriskolát éjjel is gyakran látogatják. A legfelső negyed 5-ös én vagyok, ugyanis nem bírtam aludni. Lehet, hogy mások sem...?

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Nemrégiben Csaba Gergely újfent meglátogatta nyomorgó svájci rokonságát. Élményektől gazdagon tért haza, bár igazából nem is tudom, hogy miért. Lássunk néhány tényt a rideg svájci valóságból, amellyel persze nem állítom, hogy a pénz és jólét minden, csupán azt, hogy Magyarországnak még az sincsen:

2008. nyara

 

Emlékszünk-e még Eddy van Halenre?

(balról a második)

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A holland születésű, kitűnő gitárost mindig is nagyra értékeltem, mert másmilyennek tűnt: nem annak a szerencsétlen, alkoholista rockgitárosnak, aki nem fogja megélni a 60. életévét. Vagy tévedtem volna? Szóval nők, drog és pia, Eddynél az utóbbi... (Az az igazság, hogy ez nagyon megfeküdte a pocimat...)

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Ez a kép pedig a több mint egy éves rehabilitáció után készült:

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Eddie mostanában újfent nagy lendülettel koncertezik, kirúgta masszív alkoholista basszusgitárosát és fiát állította csatasorba. Reméljük, hogy Eddie életében minden rendbe jött...

 

*

A szecesszió volt és marad az életem egyik legmeghatározóbb kulturális élménye. Szerettem volna akkortájt élni, főleg Bécsben. Mindig is kerestem a szecesszió formavilágának megnyilvánulásait, amelyekkel egyébként tele van Budapest is, bár Bécs és Brüsszel megelőz minket. Ihol például egy antik, nagyjából száz éves névtábla, amely egyértelműen a szecesszió időszakából származik, bizonyítja ezt az 1. emelet és Földszint szavak az időszakra oly jellemző betűi.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

A látszat csal; a Pénzes-féle Gitáriskola jogörököse és leendő főzeneigazgatója nem alszik, hanem J. S. Bach Das Wohltemperiertes Klavier című műve 1. kötetének 7. fúgáját memorizálja aktív alfaszinten.

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

 

Itt pedig a Művész úr vadonatúj ujjai Isteni kivitelezésben és művészi megközelítésben...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Gólyafészek az Alföldön

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

(Fotó: P.L.)

 

*

Új napi látogatási rekord és egyúttal 2008. első félévi látogatottsága

Nagyon szépen köszönöm!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Újabb rekord!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A legújabb rekord!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2008. ősze

 

Alexander Koszolapov - Minnie és Mickey egér (2004) - ceruza, papír, 34x23 cm

Tökéletes művészi lényeglátás és egyszerű, de zseniális kivitelezés!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*

Ez év október 1-én honlapom látogatottsága elérte a 200 ezer agresszív kattintgatást!

Nagyon szépen köszönöm!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

2008. december - 2009. január

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség arról tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az Albániából importált, "dobozból kiugró, karácsonyi mosolygós gyerek" nevű játék lejárt szavatosságú, illetve több pontban is sérti a fogyasztóvédelmi előírásokat:

  1. a mellékelt használati utasítással ellentétben a dobozból való kiugráskor a gyerek nem a Jingle Bells-t énekli, hanem 130 dB hangerővel üvölt és rúgkapál.

  2. A vele való folyamatos játékhoz további kiegészítőket is kell vásárolni (tápszer, pelenka, csoki, stb.), holott ezt a mellékelt használati utasítás nem jelzi. A gyerek tehát nem elemről vagy hálózatról, hanem Mikulás-csokival üzemel.

  3. A játék gyártója szerzői jogokat is sértett a Sweet Hungry Barbie from Albania (Édes éhes albán Barbie) kollekcióval szemben. Igazit a Matteltől!

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A tréfát félretéve, ezúton köszönöm Jene Miklós mérnök úrnak, hogy küldött fotókat az immár két éves Jene Dorottya kisasszonyról. Először a Kisasszony egy közeli, igazán művészi megközelítése, amely tartalmilag felveszi a versenyt a legsikerültebb Anne Geddes-fotókkal, majd nosztalgiaképpen két nyári fotó, hogy ebben a kutyahidegben is legyen mire vágyakoznunk, azaz fagyira és Disney-úszógumira...

 

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Felismerjük-e a pengetőt? Nem, a Sony Ericsson nem szállt be a hangszerüzletbe! Ez egy mobiltelefon szétszerelő szerszám (mobile disassembly tool)! Komolyan! Bár a cég is pengető néven tartja nyilván (guitar flatpick), de a logisztikai központból mobilszerelési célra lehet rendelni, természetesen gitár nélkül. A "pengetőt" köszönöm Derzsi Zoltán tanítványomnak!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Honlapom látogatottsága december 3-án elérte a 250 ezret!

Ezt most már aztán tényleg nagyon szépen köszönöm!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A Pénzes-féle Gitáriskola jogörököse és leendő főzeneigazgatója kedvenc főinkvizítori sapkájában:

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Az alábbi két zseniális ABBA-dallal szeretném megköszönni honlapom egyre növekvő látogatottságát. Kívánok minden kedves olvasómnak áldott ünnepeket és még áldottabb új évet! Honlapom további bővítése természetesen folytatódik, az új évre is telve vagyok még merészebb ötletekkel és még hajmeresztőbb képletekkel...

 

 

 

 

 

Aki még nem ismeri...

Én azt gondolom, hogy Uhrin Benedek bácsi Rebeka című gyöngyszemét zeneesztétikai horrorügyileg nem lehet alulnyesni...

 

 

 

Egy közönségesnek tűnő ceruza, de nem: a kotta rajta nem hangkavalkád, hanem J.S.Bach G-dúr menüettje (zongora - jobb kéz). A nürnbergi ceruzát köszönöm Mészáros Attila tanítványomnak!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

A 2008. évi meglátogatottságom! - The attendance of my website in the year of 2008

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! - Thank you for your attention!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Egyik kedves barátomnak ritka karácsonyi szokása van: az ünnep tiszteletére falut szokott alapítani. A faluk fokozatos elnéptelenedése láttán ez több mint örvendetes esemény. Ugye nem baj, hogy megmutatom, nekem nagyon tetszik...

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum

 

*  

A Pénzes-féle Gitáriskola hivatalos szakmai állásfoglalása az egész gazdasági világválságra, illetve a magyar belpolitikai káoszra:

 

 

 

Köszönöm Jene Miklós mérnök úr!

 

Pénzes-féle Gitáriskola - Fotóalbum